• Beh do strečnianskych hradných schodov - 4.A

  • Dejepis inak

    Na hodinách dejepisu tento školský rok pracovali žiaci 6.ročníka ako včielky. Hodiny sme si občas spestrili aj vytváraním projektov, ktorých súčasťou boli aj takéto krásne kresby a prevedenia. Chválim všetkých žiakov, ktorí sa na projektoch podieľali. Z kapacitných dôvodov pripájam vzorku vybraných prác. Mgr. Zuzana Dolniková

  • Pridaj sa k žilinským hádzanárom

  • Hľadá sa majiteľ

  • Čítame pre radosť

    Naša škola sa úspešne zapojila do rozvojového projektu Čítame pre radosť". Cieľom bolo doplniť triedne knižnice v triedach a posilniť pozitívny vzťah ku knihám a čítaniu. Triedy druhého a tretieho ročníka zveľadili svoje knižnice o nové, zaujímavé knihy. Teraz, už spätne, môžeme potvrdiť, že výber kníh našich žiakov ohromil a s nadšením si listujú medzi ich stranami.

  • Voľné pracovné miesto - upratovačka

  • Máj zelený

    Ľudové zvyky a tradície sú súčasťou nášho každodenného života a dedičstvom našich predkov. Ich zachovávanie je krásnou tradíciou, ktorú odovzdávame našim potomkom. V našej škole si počas celého roka pripomíname a premietame do vyučovania  tradície, ktoré sa spájajú aj s čarami, mágiou a poverami. Dnes sme si na našom školskom dvore postavili máj, ktorý bol v minulosti symbolom, že sa v dome nachádza slobodné dievča na vydaj. Takémuto dievčaťu obyčajne postavili máj mládenci z dediny. A keďže my máme slobodných dievčat v škole ako maku, máj postavili šikovní deviataci za asistencie pána riaditeľa a oboch školníkov. Pri tejto príležitosti si pani vychovávateľky a učiteľky pripravili krásny sprievodný program. Spoločne sme vykročili v ústrety najkrajšiemu mesiacu, ktorý sa spája s láskou.

    Napísala: Mgr. Ivana Šugárová

  • V priebehu mesiaca apríl bola trieda 5.A a 5.B v Mini ZOO Žilina, kde sme mali zážitkovú hodinu

    Moje zážitky z návštevy Mini ZOO Žilina – Maxim Krajčí  5.B

    Korytnačka nie je dobre zdravá, keď ma mäkký pancier. Keď má tvrdý, je zdravá. Nezáleží na veku, aj  mladšia korytnačka môže byť väčšia. Môžu sa im spraviť hrbole na pancieri, keď majú veľa živín aj keď majú málo živín. Korytnačky v Afrike sú väčšie a nemusia zimovať, lebo tam je stále teplo. Jar je kritické obdobie pre korytnačky na Slovensku, lebo sa strieda zima s teplom.

    Bola tam opica Coco a vedela rozbiť orech. Niektoré opice majú ústne vankúšiky ako škrečok, Coco ich nemal. Bola tam veľká myš. Bola tam činčila a mala hebkú srsť ( mohli sme si ju pohladkať).

    Mohli sme nakŕmiť dikobraza, ktorý bol špeciálny tým, že bol denný, nie nočný tvor – ako v prírode. Bol tam papagáj a vedel sa dobre hýbať. Bol tam lemúr. Bola tam špeciálna mačka a mala zelené oči. Boli tam aj ďalšie vtáky. Bol tam hmyz a hady, napr pytón.

  • Medzi nami 

    Odlišné osobnosti, iný pohľad na svet, generačný rozdiel, iné priority či iné záujmy. MEDZI NAMI je mnoho odlišných ľudí, ktorí spolu denne prichádzajú do kontaktu a musia sa naučiť navzájom sa akceptovať a vychádzať medzi sebou. Aj o tom bol výchovný koncert, ktorý žiaci 2. stupňa absolvovali minulý týždeň. Okrem iného sme sa dozvedeli aj o tom, ako sme kedysi žili, aká je naša história, ako spolu vychádzať. Národ, ktorý nepozná svoju históriu, totiž opakuje závažné chyby, ktoré potom vedú k javom, ktoré nás dnes znepokojujú (vojna, nenávisť). Rasizmus, intolerancia, extrémizmus, nenávisť k sebe, k okoliu  a radikalizácia mládeže, či neschopnosť zaradiť sa do spoločnosti. Koncert bol náročný a veľmi poučný. 

  • Výchovný koncert pre 1. stupeň ZŠ

  • Škola v prírode - 4.A, 4.B

  • Poďakovanie

    Milí rodičia, vážené Rosinčanky a vážení Rosinčania,

    chceme Vám vyjadriť veľkú vďaku za Vašu spoluprácu a štedrosť v rámci verejnoprospešnej dobrovoľnej zbierky Ligy proti rakovine s názvom Deň narcisov. Spoločnými silami sa nám v Základnej škole s materskou školou v Rosine a v obci Rosina podarilo vyzbierať 916,03 eur. Vyzbierané finančné prostriedky boli vložené na účet Ligy proti rakovine a budú použité na liečbu onkologických pacientov.

     Ešte raz ďakujeme za Vašu solidaritu a za to, že sa dokážete na život pozrieť z inej strany.

                                                                                  PhDr. M. Rendárová, PhD.

  • Zapísali sme deti do 1. ročníka ZŠ

    V dňoch 17. - 18. 4. sme s radosťou očakávali príchod našich budúcich najmenších žiakov školy. Počas zápisu nás presvedčili, že už sú pripravení nastúpiť do školy. Deťom k zápisu blahoželáme a prajeme im, aby škola bola pre nich centrom radosti, osvojovania si vedomostí a úspechov.

    Napísala: Mgr. Ivana Šugárová

  • Zápis do 1. ročníka ZŠ - pozvánka

    Poplatok za zošity do 1. ročníka vo výške 20 € je nutné priniesť v hotovosti v deň zápisu do školy!

  • Malý futbal

    Dňa 16.4.2024 sa mladšie žiačky zúčastnili súťaže „Malý futbal“, ktorá sa odohrala v obci Belá v miestnej telocvični. Dievčatá z 5.B (Cíbová, Hromadová, Rusnáková, Šusteková) a 6.A (Železníková, Lovečková, Máliková, Kolisnyk, Vrabcová) podali fantastický výkon. Nepodarilo sa im postúpiť do ďalšieho kola, ale vyjadrujem vysokú spokojnosť s ich bojovnosťou, súdržnosťou v rámci kolektívu a radosťou z hry. Touto cestou im ďakujem za účasť v tejto súťaži.

                                                                                                                                                                Mgr. Dolniková

  • Vesmír očami detí

    David Adamčík, žiak 4.A triedy, postupuje do celoslovenského kola.

  • Beseda o Japonsku

    Dnes 10. apríla do našej školy zavítala p. Denisa Cabadaj Ogino so svojím synom, aby nám priblížili krásu a život v krajine vychádzajúceho slnka.

    Prostredníctvom prezentácie a pútavého rozprávania sme sa preniesli na miesta, ktoré poznáme z kníh, obrazov, filmov, ale až teraz nám boli veľmi blízke a očarili nás svojou jedinečnosťou, rozmanitosťou a tajomnosťou.

    Spoznali sme bežný život detí a ľudí z tejto obdivuhodnej krajiny, architektúru, záhrady, školy, životný štýl, písmo...

    Deti boli rozprávaním, ale aj predmetmi z tejto krajiny nadšené, prekvapilo nás, koľko veľa o nej vedeli.

    S veľkým elánom sa pustili do konzumácie pokrmov paličkami, ktoré patria k tradičným nástrojom pojedania pokrmov.

    Pani Denise Cabadaj Ogino patrí veľká vďaka za to, že svojím prístupom a úctou priniesla k nám závan aj u nás uznávanej kultúry a dokázala v deťoch vzbudiť nadšenie a lásku k tomuto krásnemu ostrovnému štátu.

    Napísala: Mgr. Ivana Šugárová

  • Vzdelávanie učiteľov

  • Veľká noc v MŠ

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Rosina 624
    Sem zadajte adresu školy
  • 041 5983296

Fotogaléria